Harrastusviikko

Harrastusviikko 6.-12.9.2021

Harrastusviikon aikana 6.-12.9. oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla liikunnan, taiteen, kulttuurin, tieteen ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden. Harrastusviikon tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan harrastuksen koulupäivän yhteyteen.

Tänä vuonna Harrastusviikko järjestetään neljättä kertaa. Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan. Sporttikortin harrastushaku tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden. Ideoita uusiin harrastuksiin löytyy myös Harrastusviikon verkkosivuilta. Molemmat toimivat ympäri vuoden.

Harrastusviikon käynnistää tänä vuonna liikunnan ja urheilun teemapäivä, maanantai 6.9. vietetään Olympiapäivää. Sen järjestämiselle Suomen Olympiakomitea on saanut KOK:lta luvan. Kansainvälisesti Olympiapäivää vietetään 23.6. ja siksi sitä ei ole Suomessa aiemmin juuri juhlistettu.

Seuroja ja kouluja kannustetaan Olympiapäivän järjestämiseen, vaikka pienestikin. Se voi tarkoittaa oman luokan tai seuran joukkueen kesken omia ”Olympialaisia”, vaikka ihan tavallisen koulupäivän tai harjoitusten yhteydessä. Kyse voi myös olla paikallisesta yhteistyöstä eri tahojen kesken. Leikkimielellä, ilolla ja innostuksella tietenkin!

Tietoa Olympiapäivästä ja vinkkejä sen järjestämisen tueksi.

Sytytetään yhdessä elinikäisen liikkumisen ja harrastamisen kipinä lapsille!

 

Materiaaleja koulujen hyödynnettäväksi:

MINUN HARRASTUKSENI
Tulosta alla olevasta linkistä tehtävä, jossa oppilaat kertovat omasta harrastuksestaan. Tehtävän voi tehdä luokassa tai antaa kotitehtäväksi. Tehtävät voi laittaa luokan seinälle esille ja jokainen voi esitellä lyhyesti oman harrastuksensa. Oman luokan kesken voi myös kokeilla harrastuskirjaston toteuttamista. Täältä ohjeet.
Minun harrastukseni -materiaali

PÄIVÄN SPORTTI
Alla olevasta linkistä löydät viisi eri aihealueeseen liittyvää sporttivisaa. Jokaisessa kokonaisuudessa on kolme eri osiota. Voit käyttää osiota aamunavauksena, välipalana tunnin keskellä tai oppitunnin sisältönä.
Päivän sportti -materiaali (laaja versio)
Päivän sportti -materiaali (tiivis versio)